Codemen Oy ja Annanpura Oy yhteistyöhön saavutettavuuden parantamiseksi


Codemen Oy ja Annanpura Oy ovat solmineet saavutettavuuteen liittyvän yhteistyösopimuksen. Yhteistyön avulla yritykset tuottavat palveluja, joissa saavutettavuutta ja helppokäyttöisyyttä toteutetaan kaikkia hyödyttävällä tavalla.

Ensivuoden aikana astuu voimaan lainsäädäntö, jonka mukaan kaikkien julkisten verkkopalveluiden ja mobiilisovellusten tulee olla jatkossa saavutettavia. Saavutettavuudella tarkoitetaan periaatteita ja tekniikoita, joita on noudatettava verkkosivustojen ja mobiilisovellusten suunnittelussa, kehittämisessä, ylläpidossa ja päivittämisessä, jotta ne olisivat paremmin käyttäjien, varsinkin erityisryhmien kuten aistivammaisten, muisti- ja oppimishäiriöisten ja liikuntarajoitteisten saavutettavissa.


Saavutettavuus on jokaisen perusoikeus. Perusoikeudet kuuluvat kaikille, jolloin ketään ei saa perusteetta asettaa eriarvoiseen asemaan. Perusoikeudet ovat luovuttamattomia ja jakamattomia – niiden on kaikkien toteuduttava samanaikaisesti. Ikä tai vammaisuus ovat mielivaltaisia perusteita eriarvoistaa kansalaisia.

Saavutettavuus aikaansaadaan toteuttamalla suunnittele kaikille - periaatetta (Design for All), jonka tavoitteena on varmistaa, että kaikilla ihmisillä on tasavertaiset mahdollisuudet käyttää palveluita.

– Yhteistyössä Codemen Oy:n kanssa voimme aidosti varmistaa palvelujen saavutettavuuden koko palvelun elinkaaren ajan, suunnittelusta toteutukseen ja jatkuvaan kehitykseen, iloitsee Annanpura Oy:n toimitusjohtaja Ari-Pekka Saarela.

– Olemme erittäin innoissamme tästä yhteistyöstä. Saavutettavuuden toteuttaminen vie kohti yhdenvertaista, digitaalista yhteiskuntaa. Sen avulla pystytään tarjoamaan kaikille käytettävyydeltään ja ymmärrettävyydeltään parempia sivustoja, ratkaisuja ja palveluja, toteaa Codemen Oy:n toimitusjohtaja Niko Sinervä.

Annanpura Oy
Annanpura Oy on Näkövammaisten liiton omistama yhteiskunnallinen yritys. Annanpura tuottaa sähköisten palvelujen saavutettavuuteen ja helppokäyttöisyyteen liittyviä palveluja: koulutusta, konsultaatiota ja testaustoimintaa. Annanpura työllistää 20 näkövammaista osaajaa.


Codemen Oy
Codemen Oy on vuonna 2014 perustettu konsulttiyritys ja kumppanuusohjelma, jossa voimansa yhdistävät mm. Suomen parhaat ohjelmistokehittäjät ja projektihallinnan asiantuntijat. Kumppanuusohjelmassa on tämän hetkisesti noin 160 kumppaniyritystä ja niissä työskentelee yli 1000 kokenutta ammattilaista. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Helsingissä.